Notice: Trying to get property 'id' of non-object in /www/luominen_www/www-root/plugins/system/tagz/tagz.php on line 159
Pääkirjoitus - Luominen lehti 16 OLD Luominen.fi

Pääkirjoitus - Luominen lehti 16

Luominen.fi logo. Kuva ©: creation.com
Ari Takku

Uusi vuosi tuo mukanaan uutta myös Luominen-tiedelehdelle. Laadukasta Raamatun mukaista luomista puolustavaa materiaalia on paljon ja sitä tulee koko ajan lisää. Tästä syystä Luominen ry:n hallitus on päättänyt alkaa julkaista peräti neljä tiedelehteä vuodessa!

Käsissäsi on tämän ”nelikon” esikoinen, Luominen-lehden numero 16. Tässä numerossa yhtenä erityisenä painopisteenä on maailman ikäkysymys. Monien mielestä kyse on toisarvoisesta asiasta. Miksi siis korostaa sellaista, mikä ei ole pelastuskysymys? Lue sivulta 28 tarkemmin, miksi usko miljardeihin vuosiin on epäraamatullinen ja ongelmallinen.

Vaikka ajatus pitkistä ajanjaksoista on muinaista perua, Raamattuun kirjoitetun todellisen historian ”moderni kieltämisaalto” alkoi yhden miehen, James Huttonin, työstä. Hän ja hänen vakaumustaan seuranneet samanhenkiset miehet onnistuivat vääristämään aikakäsityksiä (s. 41), vaikka jopa Hutton itse todisti muodostaneensa teoriansa ennen yhtään ainutta kenttätutkimusta!

Yhä tänäkin päivänä enemmistö ihmisistä luulee tieteellisten tosiasioiden tukevan pitkiä aikoja, vaikka jäljet johtavat menneiden vuosisatojen sylttytehtaalle.

Tosiasiat puhuvat väkevää kieltä miljoonia vuosia vastaan:

Tiedetään esimerkiksi tapaus (s. 4) miten vain muutama vuosikymmen riitti kokonaisen vesipyörän kivettämiseen!

Raamatun mukaan ihmiset ja dinosaurukset elivät samaan aikaan. Tämäkin Raamatun ilmoitus on totta ja auttaa helposti selittämään, miksi Angkorin temppeliin on kaiverrettu ilmiselvä dinosaurus: taiteilijalla oli elävä malli (s. 5).

Monia nykyään eläviä eläimiä on löydetty samoista kerrostumista dinosaurusten kanssa (s. 9). Tämäkin sopii mainiosti raamatulliseen muutaman tuhannen vuoden aikaskaalaan.

Uskoa mikrobista-minuksi -evoluutioon ja vuosimiljardeihin ei voi syyttää heikoksi. Vaatii tavattoman lujaa uskoa pitää pehmeänä löytyneitä dinosaurusten jäänteitä (s. 14) muinaisina. Millaista uskoa vaatiikaan tämä uusi löytö, jossa pehmeänä säilyneitä merimatoja pidetään 550 miljoonan vuoden ikäisinä!?

Jos modernissa alkuperätieteessä todella olisi kyse puolueettomasta totuuden etsinnästä, nämä löydöt olisivat jo kumonneet uskon evoluutioon.

Raamatussa ihmiskauppa rinnastetaan murhaan, ja nykyaikaisen oikeuskäsityksen soisi lujentavan tätä koskevaa lainsäädäntöä, sen verran laajasta ilmiöstä on kyse. Moni voi luulla, että rapakon takainen orjuus johtui valkoiset vs. mustat -rasismista. Todellisuus on toinen ja Raamatun ilmoitus kumoaa perusteet kaikelle eriarvoisuudelle: olemme ”yhtä verta” (s. 18)!

Luomisesta lapsille -osiossa (s. 20) on jälleen uusi, jo neljäs osa Evankeliumin historian seitsemän L-kirjainta -sarjasta: vuorossa on Levittäytyminen.

Sokea naturalistinen prosessi ei mitenkään voi olla vastuussa luonnosta joka puolelta löytyvästä suunnittelusta, kuten siitä, miten ”erämaan laiva” on sopeutunut kuiviin ja karuihin oloihin (s. 24). Ehkä paras osoitus nerokkaasta suunnittelusta löytyy DNA-kielestä (s. 34). Pelkkä DNA itsessään ei ota kantaa tietosisältöönsä sen enempää kuin kirjan paperi siihen kirjoitettuun tekstiin. DNA:n tietosisällön synnyn paras selitys on Kaikkivaltias Luoja – ei mikään sokea satunnainen prosessi.

UFO-ilmiö on yksi aikamme ihmisiä askarruttava asia. Ufotutkijan haastattelu (s. 38) osoittaa, miten Raamatun avulla tiedämme, mistä on kyse ja voimme tälläkin osa-alueella pitää jalat tukevasti maassa.

Galileon elämästä ja havainnoista on kerrottu monenlaisia tarinoita. On mielenkiintoista huomata (s. 45) todellisesta historiasta, että ankarin vastustus Galileon vallankumouksellisille ajatuksille syntyi tuon ajan vallitsevassa tiedeyhteisössä. Aivan samoin moderni alkuperätiede pitää kynsin hampain kiinni evoluutiouskosta ja sen vaatimista miljardeista vuosista.

Copyright © Creation Ministries International.
Used with permission. Käytetty luvalla.
Kuva ©: creation.com